03 Sep What is the right coaching approach for you?
I don’t know – but I can help you find out!
While ingredients are numerous to begin with, the ways to combine them are innumerable. As we speak, there is a cook somewhere giving a small twist to an old recipe and changing the experience of it for his customers. No matter how familiar or strange, all recipes that exist are delicious to some people and unpalatable to others.
You can go to an Italian Pizzerian, an Argentinian steak house, a vegerarian restaurant, Libanese, Chinese, Romanian, or raw-vegan or fast food. You can even content yourself with an ice-cream. All of these choices will result in a nourishing experience.
Of course, there are differences in calory content, impact on your health and on how long your satiation will last. The atmosphere will be different, the service and the cuttlery you use. You might enjoy a long wait with a glass of wine in front or just want a quick in, quick out experience.
Some meals might be a short pleasure, some might be delicious and make a great memory as well.
Who knows, there are times when an energy bar from the gym can be the meal you need.It´s the same with coaching. There are so many ways to do coaching. The ICF (international coaching federation) gives some guidelines and quality criteria, but the recipes are diverse.
While all good restaurants should at least provide nourishment, good coaching should at least help you grow.
We think it should help you discover new ideas and insights, solutions to your questions and inspiration. In our solution kitchen, we provide you with time to think and to enlarge your options in dealing with challenging situations, and thus help you to develop and grow. And our service is brief and clear, creative and respectful. Our „cooking tools” are lean and sharp and our „cooks” are trained to listen more than talk.In the end, like your choice of a good restaurant,it’s a matter of taste and personal preference.
So, when you have decided to choose a coach, first ask yourself, what is the least you aim for and what would be the best outcome. Discuss these with your prospective coach – are their tools appropriate for your purposes, how long will it take, what can you expect and what is expected of you, what is the etiquette.
Maybe you had good experience already, a favourite “restaurant” and would like to continue what works for you. Maybe you want to discover a new approach and look for an adventurous journey to discover new aspects of youself.
Should you want to have a taste of the Solution Focused coaching and see if it`s useful and enjoyable for you, give it a try and come for a taster.
REGISTER for one of our next free introduction worshops:
September 14th
November 3rd.I don’t know – but I can help you find out!
Nu știu – dar pot să te ajut să afli!
Alegerea unei metode de coaching e ca alegerea unui restaurant. Uneori pur și simplu vrei să ieși din propria bucătărie, nu?
Dacă, de la bun început, ingredientele sunt numeroase, metodele de a le combina sunt nenumărate. Chiar în acest moment, undeva, un bucătar face o mică modificare a unei rețete vechi și schimbă astfel modul în care clienții lui vor experimenta acel fel de mâncare. Indiferent cât de familiare sau de ciudate, toate rețetele care există sunt delicioase pentru unii și de neînghițit pentru alții. Poți merge la o Pizzerie Italiană, la o friptură argentiniană, un restaurant vegetarian, libanez, chinezesc, românesc, raw-vegan sau la un fast-food. Poți chiar să te mulțumești cu o înghețată. Toate aceste alegeri vor rezulta în câte o experiență hrănitoare.
Bineînțeles, există diferențe: conținutul de calorii, efectul asupra sănătății și cât timp te vei simți sătul. Atmosfera va fi diferită, servirea și tacâmurile pe care le folosești. S-ar putea să își facă plăcere o așteptare lungă cu un pahar de vin în față, sau s-ar putea să vrei să intri, să mănânci repede și să ieși.
Unele mese pot fi o mică plăcere, altele pot fi atât de delicioase încât vei rămâne și cu o amintire plăcută.
Cine știe, uneori un baton energizant de la sala de sport poate fi tot ce ai nevoie. E la fel cu coaching-ul. Există atât de multe moduri de a face coaching. ICF (international coaching federation) dă câteva linii generale și criterii de calitate, dar rețetele sunt diverse.
Dacă toate restaurantele ar trebui cel puțin să te hrănească, coaching-ul ar trebui cel puțin să te ajute să crești.
Noi credem că ar trebui să te ajute să descoperi idei noi și revelații, soluții la întrebările tale și inspirație. În bucătăria noastră cu soluții, te ajutăm să crești oferindu-ți timp de gândire și spațiu să îți lărgești alternativele de răspuns la situații provocatoare. Servirea e rapidă și clară, creativă și plină de respect. „Instrumentele noastre de gătit” sunt fine și ascuțite și „bucătarii” noștri sunt școliți să asculte mai mult decât să vorbească.
Până la urmă, ca în cazul alegerii unui restaurant, e o chestiune de gust și preferințe personale
Așa că, dacă te-ai decis să alegi un coach, întreabă-te întâi care e cel mai mic rezultat pe care îl aștepți și care ar putea fi cel mai bun. Discută aceste așteptări cu posibilul coach – sunt instrumentele ei potrivite pentru scopul tău, cât va dura, la ce te poți aștepta și ce se așteaptă de la tine, care e eticheta.
Poate ai avut deja o experiență pozitivă, ai un „restaurant” favorit și vrei să continui cu ceea ce deja funcționează pentru tine. Poate vrei să descoperi o abordare nouă și cauți un drum mai aventuros pentru a-ți descoperi laturi noi.
Dacă vrei să încerci coaching-ul concentrat pe soluții și să vezi dacă abordarea aceasta e utilă și plăcută pentru tine, vino la o degustare.
Înscrie-te la una din sesiunile introductive:
September 14th
November 3rd.